Preventie

Natuurlijk wil je er als werkgever alles aan doen om iedereen op een prettige manier aan het werk te houden. Maar dat valt niet altijd mee. Er gaat veel tijd in zitten die er niet altijd is. Daarnaast is het vaak een combinatie van werk en privé die maakt dat er overbelasting optreedt bij de medewerker. En de ene persoon kan nou eenmaal meer aan dan de andere persoon. Een gezonde leefstijl en voldoende ontspanning buiten werk is hierbij belangrijk. De werknemer kan hier zelf veel aan doen, maar dat is voor veel mensen vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Een workshop of individuele begeleiding kan helpen om uitval te voorkomen. Wanneer in een vroeg stadium gesignaleerd wordt dat er risico is op overbelasting, kunnen de werkgever en de werknemer voorkomen dat iemand uitvalt. Praktijk Veerkrachtig zet daarom graag in op preventie van klachten. Door voorlichting, workshops of individuele begeleiding van werknemer en leidinggevende kun je veel veranderen en zorgen dat werknemers aan het werk blijven. Dat voorkomt overbelasting bij de andere werknemers en leidinggevenden. Een win-win situatie.

Workshops en trainingen

Het voordeel van een workshop binnen het bedrijf is dat we meerdere medewerkers tegelijk kunnen aanspreken. Hele teams bijvoorbeeld. Het werkt heel stimulerend om de inhoud van de workshop of training ook in je werk toe te passen, omdat je collega’s met hetzelfde bezig zijn. Wij passen de inhoud van de workshop of training desgewenst aan op wat er speelt binnen de organisatie.

We hebben diverse workshops en trainingen in ons programma. Maar ook een workshop of training op maat behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.