Hoe pak je een re-integratie aan?

Als werkgever ben je gebaat bij gezonde en veerkrachtige medewerkers. Helaas komt het regelmatigs voor dat door ziekte of overbelasting een situatie ontstaat waarbij medewerkers (langdurig) uitvallen. Het is dan voor zowel werkgever als werknemer van belang dat de werknemer weer aan het werk gaat. Maar hoe pak je dat als werkgever aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker weer bouwt aan, en vertrouwen krijgt in, zijn of haar eigen herstel?

Als werknemer komt er veel op je af als je ziek bent. Het hervatten van werk kan dan ingewikkeld zijn. Wat is wel en wat is niet haalbaar? Het is soms moeilijk om in mogelijkheden te blijven denken.

Praktijk Veerkrachtig zorgt voor gezonde en veerkrachtige medewerkers. Precies wat ieder bedrijf wil. Onze focus ligt daarbij op preventie en re-integratie. Soms is het nodig om je gezonde medewerkers wat extra’s te bieden om dat ook te blijven. Wij bieden verschillende trainingen aan om te voorkomen dat medewerkers uitvallen op hun werk door klachten of overbelasting.

Wanneer een medewerker is uitgevallen door ziekte of overbelasting, vraagt het veel van de leidinggevende. Soms is het nodig om kundige begeleiding te hebben in de re-integratie voor zowel de werkgever als de werknemer.

“Ik kreeg handvaten om lichamelijk en fysiek aan de slag te gaan”

Mijn ervaring met de ergotherapiepraktijk Veerkrachtig is positief! Ik kon er terecht met mijn hulpvraag, werd begrepen en kreeg de juiste hulp en begeleiding. Ik kreeg handvaten om lichamelijk en fysiek aan de slag te gaan met mijn burnout-klachten. Samen bekeken we mijn belastbaarheidsniveau en gingen we op zoek naar de juiste balans. De inzichten hebben me geholpen en ik maak stappen vooruit!

Re-integratie

Praktijk Veerkrachtig biedt ondersteuning en begeleiding bij de re-integratie van werknemers die (langdurig) verzuimen door overbelastingsklachten. Deze begeleiding is bedoeld om naast de reguliere arbodienstverlening, extra ondersteuning te bieden voor werkhervatting in eigen- of aangepaste functie bij de huidige werkgever. Dit wordt ook wel re-integratie spoor 0/1 genoemd. Bij onze re-integratie trajecten staat persoonlijke aandacht centraal en wordt er gekeken naar de kansen en kwaliteiten van de werknemer binnen de mogelijkheden. Hierbij vinden wij het belangrijk dat zowel werkgever als werknemer begeleid wordt. Samen kom je tenslotte verder dan alleen!

Het doel van onze re-integratie begeleiding is het ontzorgen van de werkgever en het vergroten van de veerkracht van de werknemer. Het resultaat is een duurzame re-integratie met aandacht voor een goede opbouw in werktaken, werktijden, werkdruk, werkplek, werkhouding en werkwijze (6 W’s). Daarnaast is het belangrijk dat er een goede balans is tussen de belasting en de belastbaarheid, zowel op het werk als privé.

Praktijk Veerkrachtig is gespecialiseerd in re-integratie trajecten van werknemers met overbelastingsklachten uit verschillende oorzaken. Hierbij kan je denken aan;

Chronische pijn & Vermoeidheid | Stress & Burn-out I Bore-out | Oncologische restklachten | Post Covid Syndroom | Cognitieve klachten | Overprikkelingsklachten

Wet Verbetering Poortwachter

De begeleiding van re-integratie trajecten na (langdurig) verzuim vanwege lichamelijke en/of mentale klachten vraagt om specifieke kennis en deskundigheid. Re-integratie is complex. Wij adviseren dan ook om je hierin te laten ondersteunen door een krachtige en gedreven professional. Dankzij de korte lijnen en één aanspreekpunt krijg je altijd gericht advies krijgt. Wij werken altijd binnen het kader van de Wet Verbetering Poortwachter (WvP) zodat jij als werkgever voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Door de juiste begeleiding tijdens de re-integratie voorkom je vervelende situaties zoals loonsanctie door het UWV, onduidelijkheid voor de werknemer en leidinggevende of incomplete dossiers.

Re-integratie bij Praktijk Veerkrachtig ontzorgt je, zorgt voor een duidelijk plan van aanpak en advies op maat!

Neem direct contact op voor een vrijblijvende afspraak om in kaart te brengen wat we kunnen betekenen voor jou en je overbelaste werknemer.

Beter functioneren in het dagelijkse leven?

Soms is begeleiding tijdens de re-integratie niet genoeg. Er is behandeling nodig om het functioneren van de werknemer te verbeteren. Naast re-integratie bieden we bij Praktijk Veerkrachtig ook ergotherapiebehandeling aan om het functioneren in het dagelijks leven te verbeteren. Ergotherapie richt zich op het vergroten van vaardigheden die iemand nodig heeft om zijn activiteiten, waaronder werk, uit te voeren.

Daarnaast werken we regelmatig samen met o.a. fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten en psychologen.