De Epiphora Methode

Heb je vaak last van een drukgevoel op je hoofd, verzuring van de spieren, concentratiestoornissen, overgevoeligheid voor licht, geluid of huidprikkels of wazig zien? Heb je misschien last van klachten als Fibromyalgie, hypermobiliteit, hersenschudding of Long Covid? Dan zou de Epiphora Methode dé oplossing voor jou kunnen zijn.

Binnen onze behandeling zien we vaak dat wanneer er sprake is van deze verschijnselen, het herstel traag verloopt. Omdat we als ergotherapeut onze cliënten graag hele praktische tools willen geven om zelf je herstel te kunnen bevorderen heeft Petra Melkert de opleiding gevolgd tot gecertificeerd epiphora coach.

“Met fijne oefeningen krijg ik grip op mijn herstel”

Mijn ervaring met de Epiphora Methode is positief. Petra heeft me de oefeningen aangeleerd, op een manier dat ik ze goed kon onthouden en uitvoeren. Door dagelijks te oefenen, kan ik zelf iets doen aan mijn herstel. Ik voel me prettiger, kan meer prikkels verdragen en krijg weer zin om dingen te gaan doen.

Wat is de Epiphora Methode?

In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein toch flink verstoord raken. Dit is de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel. Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orde.

Met de Epiphora methode leer je 3 hoofdoorzaken van een verstoorde doorbloeding in je brein op te lossen. Je verbetert bloedaanvoer vanuit de nekslagaders (openen), je verbetert de bloedafvoer uit je brein (drainage) en vervolgens zet je de juiste ademhaling in om de laatste stress uit je lijf te laten gaan.  Hiermee wordt de herstelkracht veel sterker en kan jouw herstelproces beginnen.

epiphora

Aanleren Epiphora Methode

De Epiphora Methode leren we je aan in  3 sessies.  De Epiphora Methode is een zelfgenezingsmethode waarbij jij zelf het werk doet. Je leert de 10 oefeningen in kleine stappen om vervolgens zelf thuis aan de slag te gaan. We doen dit in kleine groepjes van 4 -6 personen. Zo hebben we alle ruimte om de oefeningen voor jou op maat te maken. Doordat je vooraf een uitgebreid intake formulier invult, weten we goed hoe we jou de oefeningen het beste kunnen aanleren. Probeer dit zo volledig mogelijk in te vullen, zodat we tijdens de workshop niet voor verrassingen komen te staan.

Het is de bedoeling dat je deze oefeningen 2x per dag doet. Je bent er ongeveer 15 minuten in de ochtend mee bezig. Voor de avond en eventueel tussen de middag hebben we een verkorte versie hiervan.

Dagelijks beoefenen en hier serieus mee aan de slag gaan is voorwaarde om verbeteringen te gaan ervaren. Het ligt aan de aard van de klachten of de oefeningen alleen afdoende zijn. Bij langdurige ziekte kan aanvullende revalidatie of therapie nodig zijn.

Ben je niet voldoende belastbaar om deel te nemen aan bovenstaande groep, maar wil je wel aan de slag met de Epiphora Methode, neem dan even contact met ons op. Dan zoeken we naar een oplossing op maat.

klik hier om je aan te melden via ons contactformulier

Praktische zaken

  • Drie bijeenkomsten van ongeveer 2 uur.
  • Tijdens de bijeenkomsten krijg je uitleg, gaan we oefenen en krijg je begeleiding in je herstel.
  • De tijd die jij thuis dient te investeren om deze methode toe te passen is in de ochtend 15 minuten en in de avond 10 minuten liggend op bed. Wanneer mogelijk oefen je ook tussen de middag.
  • Overdag pas je de houdingsprincipes toe en er zijn een aantal oefeningen in zithouding.

Data:

  • dinsdag 8 augustus van 9 tot 11 uur
  • dinsdag 22 augustus van 9 tot 11 uur
  • dinsdag 5 september van 9 tot 11 uur

Ben je niet voldoende belastbaar om deel te nemen aan bovenstaande groep, maar wil je wel aan de slag met de Epiphora Methode, neem dan even contact met ons op. Dan zoeken we naar een oplossing op maat.

Kosten en voorwaarden

Jouw investering is €275 euro.

Na aanmelding ontvang je een factuur welke je voor aanvang dient te voldoen.

Bij annulering langer dan 2 weken van tevoren ontvang je 50% restitutie.
Bij annulering tussen 14 en 4 dagen van tevoren 25% restitutie en annulering binnen 3 dagen voor aanvang ontvang je geen restitutie meer.

Tip: vaak dragen werkgevers of een letselschade partij bij in de kosten voor deze therapie.

Locatie:

LifeJoy
Zuiderhavenweg 6
4004 JJ Tiel

klik hier om je aan te melden via ons contactformulier